Astrea / News / Overname GOVA door IMCD via aandelenovereenkoms...

16-05-2024

Overname GOVA door IMCD via aandelenovereenkomst

Work highlight | Micha Van Den Abeele, Thomas Charon

Lorem ipsum dolor sit amet,
consetetur sadipscing elitr,
sed diam nonumy eirmod
tempor invidunt ut labore et
dolore

Astrea Advocaten heeft recentelijk de aandeelhouders van GOVA begeleid, een bedrijf gespecialiseerd in cosmetische producten en ingrediënten, in de overname van hun aandelen aan IMCD, een toonaangevende speler in de distributie van speciale chemicaliën en voedingsingrediënten. Deze overname vond plaats via een aandelentransactie.

 

GOVA is een bedrijf in de cosmetische industrie dat zich richt op de distributie en verwerking van cosmetische ingrediënten en heeft door 15 jaar toegewijd werk een stevige marktpositie verworven. GOVA werd overgedragen aan IMCD, gevestigd in Rotterdam, de internationale marktleider in de distributie van speciale chemicaliën dat beschikt over een ervaren legal team dat goed is ingespeeld op het afhandelen van overnames.

 

Astrea trad op als juridisch adviseur van de aandeelhouders van GOVA vanaf het allereerste begin van het overnameproces tot de afronding in maart 2024. De juridische begeleiding omvatte onder andere het opstellen en onderhandelen van de Share Purchase Agreement (SPA), waarbij de focus lag op prijsafspraken en garanties van de verkoper.

 

De oprichters van GOVA hadden geen eerdere ervaring met dergelijke transacties. Astrea speelde een cruciale rol in het uitleggen van technische details op een verstaanbare en duidelijke manier en het bieden van pragmatische oplossingen ter bescherming van de aandeelhouders van GOVA.

 

De succesvolle overname door IMCD heeft niet alleen geleid tot een versterking van hun positie in de cosmetische markt, maar ook een positieve ervaring voor GOVA en haar aandeelhouders. Het afgeleverde werk benadrukt Astrea's expertise in M&A en het vermogen om cliënten door complexe transacties te leiden met een pragmatische en persoonlijke aanpak.

 

Het team dat meewerkte aan het dossier, waaronder Micha Van Den Abeele (Partner) en Thomas Charon, wil de aandeelhouders van GOVA en IMCD feliciteren met deze mooie en geslaagde overname.