Astrea / what we do / Intellectuele Eigendom

Intellectuele Eigendom

Ons team Intellectuele Eigendom biedt gespecialiseerd juridisch advies betreffende alle Intellectuele Eigendomsrechten, met inbegrip van merken, auteursrechten, tekeningen en modellen, domeinnamen, octrooien en handelsgeheimen, en tevens ‘full service’ IP-diensten.

Ons IP-team hanteert inderdaad een allesomvattende holistische aanpak wanneer het erop aankomt onze cliënten bij te staan in IP-gerelateerde aangelegenheden, gaande van vroege bescherming tot exploitatie, en zal u, waar nodig, bijstaan in gerechtelijke procedures voor de IP-autoriteiten en alle rechtbanken.

Ons team levert algemeen IE-strategisch advies maar ook specifieke diensten op maat, zoals IE-audits, -beschikbaarheidsonderzoeken en – vrijgaven , wereldwijd beheer van IE-portefeuilles, bijstand bij de exploitatie van IE door middel van licenties en samenwerkingen (met inbegrip van eigendomsoverdracht, technologieoverdracht, coproductie en co-branding) en handhaving (procedures , namaak acties ).

Vandaag de dag, en bovendien in de huidige snel veranderende technologische en digitale omgeving, bezitten alle bedrijven een of andere vorm van intellectuele eigendom. In deze, ook snel evoluerende juridische, omgeving hebben wij tot doel om voor ondernemingen bedrijfswaarde te creëren en te maximaliseren via hun intellectuele eigendom.

Wij staan cliënten bij in alle innovatieve, artistieke en commerciële sectoren, met een specifieke focus op de sectoren Media & Entertainment (Muziek, TV, Film, Reclame), Technologie, Mode en Voeding & Dranken, zowel off- als online.

Onze diensten

  • IP Strategy (Creating IP & business value)
  • IP Audits (SWOT analysis & advise on risks & opportunities, for licensing or M&A)
  • IP Worldwide portfolio management (Searches, Assessments, Filing, Oppositions, Renewals)
  • IP exploitation (Licensing , Partnerships , Ownership transfer, Tech transfer, Co-production , Co-branding)
  • IP Enforcement (Litigation, Counterfeit actions)
  • IP Academy (Training, Coaching)