Astrea / News / Astrea werkte mee aan groen licht voor Project ...

10-06-2022

Astrea werkte mee aan groen licht voor Project ONE: meest duurzame stoomkraker van Europa komt naar de Antwerpse haven

Firm News | Ciska Servais

Lorem ipsum dolor sit amet,
consetetur sadipscing elitr,
sed diam nonumy eirmod
tempor invidunt ut labore et
dolore

Vlaams Minister van Omgeving Zuhal Demir heeft op 7 juni in beroep de omgevingsvergunning verleend aan INEOS Olefins Belgium voor de bouw van de ethaankraker ‘Project ONE’. Het departement Omgevingsrecht van Astrea assisteerde INEOS Olefins Belgium bij de gehele aanvraag- en beroepsprocedure.

De ethaankraker heeft de laagste koolstofvoetafdruk van Europa en maakt een fundamenteel verschil door maximaal gebruik te maken van het allerbeste van wat de technologie van vandaag biedt. De installatie vertrekt met ruime voorsprong in het realiseren van een verdere afbouw van de emissies tot net zero wanneer nieuwe technologieën industrieel schaalbaar worden. Lees hier meer over Project ONE.

Ciska Servais, Ilse Cuypers, Benoit Forêt en Jonas Deckers maken deel uit van het departement Omgevingsrecht en Vastgoedrecht van Astrea Advocaten, dat uit 10 advocaten bestaat. Reeds jarenlang staan zij ondernemingen uit de petrochemie en talrijke andere sectoren bij inzake vergunningen en andere omgevings- en vastgoedrecht dossiers.