Astrea / what we do / Fashion & Retail

Fashion & Retail

Astrea is een one-stop-shop ondernemingsrechtkantoor voor bedrijven die actief zijn in de mode- en retailsector.

Met ons hoofdkantoor in Antwerpen, de thuisbasis van vele modeontwerpers en flagship stores, hebben wij een specifieke expertise ontwikkeld op het gebied van de Fashion en Retail sectoren, waarbij wij modehuizen, ontwerpers, distributeurs en retailers bijstaan in hun werking en ontwikkeling.

Onze multidisciplinaire juridische teams verlenen strategisch juridisch advies aan alle ondernemingen die actief zijn in de mode- en retailsectoren, waarbij onze advocaten rekening houden met de belangen van deze sectoren die voortdurend evolueren.

In het bijzonder kan ons intellectueel eigendomsrecht team modemerken bijstaan bij het creëren, beschermen en exploiteren van hun merken en goederen, met de bescherming van hun intellectuele eigendom, zowel offline als online. Onze diensten omvatten adviesverlening, clearance van rechten en rechtenverwerving, IP-audits, strategisch advies, het opstellen en onderhandelen van licenties, en het beheer van grotere en kleinere IP-portefeuilles om IP-, merk- en bedrijfswaarde en rendement op investeringen te creëren. Wij adviseren u over allerhande vraagstukken inzake merken, modellen, auteursrechten en namaak.

Op commercieel vlak adviseren wij over alle soorten commerciële kwesties, zoals: contracten, concessies, franchises, marktpraktijken, leverings- en distributieovereenkomsten, sponsoring, reclame, marketing en alle aspecten van dienst na verkoop, alsook over e-commerce gerelateerde kwesties.

Ons Technologierecht team heeft ruime ervaring in het bijstaan van retailers in de mode-industrie om de juridische obstakels waarmee retailers te maken hebben bij het implementeren van nieuwe technologieën te overwinnen zoals: digitale transformatie, gegevensbeschermingsvraagstukken met betrekking tot consumentengegevens, fraudebeheersing en beveiliging van elektronische transacties, cyberveiligheid, wifi-tracking, online marketingcampagnes en reclame, Internet-of-Things, augmented reality, kunstmatige intelligentie, draagbare technologieën (wearables), blockchain, enz.

Ons Corporate en M&A team adviseert fashion en retail cliënten, ondernemers en investeringsfondsen die actief zijn in deze sectoren over investeringen, fusies & overnames, veilingverkopen, buy-outs, bedrijfsvorming en -structurering en joint ventures in de Fashion en Retail sectoren.

Ons arbeidsrecht team staat cliënten in de Fashion en Retail sectoren bij in arbeidskwesties op het gebied van beloning van bestuurders, secundaire arbeidsvoorwaarden, naleving van arbeidswetgeving, en individuele arbeidsgeschillen.

Daarnaast adviseren wij cliënten in de Fashion en Retail sectoren op het gebied van onroerend goed en handelshuurovereenkomsten.

De toenemende globalisering van modemerken creëert de behoefte voor ervaren advocaten met internationale connecties om hun cliënten te kunnen voorzien van het best mogelijke wereldwijde juridische advies. Dankzij ons brede internationale netwerk en onze nauwe relaties met onze “best friend” kantoren, kunnen wij cliënten internationaal van dienst zijn door hen te begeleiden en te verbinden met de beste professionals wereldwijd.

Onze diensten

  • Ondernemingsrecht
  • Fusies en overnames
  • Onroerend goed
  • Licenties en franchising
  • Intellectueel eigendom
  • Marketing en reclame
  • IT- en privacyrecht
  • E-commerce
  • Geschillenbeslechting
  • Arbeidsrecht