Astrea / News / Astrea is zeer verheugd om de promotie van Sepp...

30-01-2024

Astrea is zeer verheugd om de promotie van Seppe Laenen tot partner aan te kondigen

Firm News | Astrea

Lorem ipsum dolor sit amet,
consetetur sadipscing elitr,
sed diam nonumy eirmod
tempor invidunt ut labore et
dolore

Astrea promoveert advocaat Seppe Laenen tot partner. Sinds 1 januari 2024 mag Seppe zich met trots partner noemen van het advocatenkantoor binnen dewelke hij zich zal focussen op de verdere ontwikkeling van de private equity en venture capital praktijk.

Seppe startte bijna 10 jaar geleden als stagiair bij Astrea in het Corporate M&A team. Na een succesvolle stage, heeft Seppe zich als medewerker de transactieadvocatuur volledig eigen gemaakt en zowel professioneel als daarbuiten sterk bijgedragen aan de groei die Astrea de voorbije jaren heeft gerealiseerd. In januari promoveerde hij tot partner wat voor Astrea een logische volgende stap was. Naast zijn werk bij Astrea is hij ook nog lid van verschillende netwerkorganisaties waaronder AIJA (Assocation International des Jeunes Avocats) en combineert hij in Business Peloton moeiteloos het netwerken met zijn sportieve passie op de fiets.

“Als we het over vaste waarden hebben op kantoor, komen we automatisch bij Seppe uit. Hij kreeg al snel de, niet zo evidente, kunst onder de knie om enerzijds binnen het corporate team op volledig zelfstandige wijze dossiers op te volgen en door zijn doortastende expertise al snel een vertrouwensband op te bouwen met zijn cliënten. Ik ben zeer blij dat Seppe het volledige traject van stagiair tot partner binnen Astrea heeft kunnen afleggen aan mijn zijde en kijk ernaar uit om samen met hem en de andere partners de volgende stappen te zetten in ons groeiverhaal”, zegt Frédéric Verspreeuwen, partner bij Astrea.

De expertise van Seppe ligt binnen het vennootschapsrecht waarbij zijn kernpunt de niche van groeifinanciering is en in het bijzonder private equity and venture capital dossiers. Hij werkt rond investeringsdossiers waarbij de partijen samen inzetten op verdere groei. Die dossiers gaan van zuiver Belgische transacties in de mid-market tot grensoverschrijdende transacties. “We merken vandaag dat er een grote nood is aan sterk en doordacht onafhankelijk juridisch advies in investeringsdossiers”, zegt Seppe. “In een markt die een zotte periode heeft gekend en waar de zaken nu terug wat genormaliseerd zijn, kan het belang van een goede juridische partner in een groeitraject nauwelijks worden overschat.”

De rol van Seppe omvat een breed takenpakket. Het belangrijkste blijft de kwalitatieve service voor cliënten, ondersteund door de sterke Astrea structuur met haar full service aanbod. Hij houdt zich bezig met nieuwe technologieën in de advocatuur en volgt de private equity en venture capital sector op de voet. Daarnaast zal hij zich verder inzetten om zowel stagiaires als medewerkers te begeleiden en op te leiden. Zo vindt hij het belangrijk de ‘go to’ persoon te blijven voor de jongeren op kantoor. Seppe is steeds beschikbaar voor al het cliënteel van Astrea en zal vanaf heden als partner verder bijdragen om de organische groei van Astrea te blijven garanderen.