Astrea / what we do / Insolventie

Insolventie

Ons team insolventierecht staat u, als crediteur of debiteur, bij met strategisch, juridisch en technisch advies in het geval van insolventierisico’s of -vragen. U kan bij ons terecht voor een breed scala aan advies, van het zekerstellen van uw vorderingen tot het reorganiseren van één of meerdere ondernemingen, ook wanneer een internationaal aspect speelt. Om bedrijfscontinuïteit te garanderen, is het noodzakelijk tijdig beroep te doen op de juiste juridische ondersteuning.

Pre-insolventie en bedrijfs- en financiële risico’s kunnen de toekomst danig onzeker doen uitschijnen. Een financiële en juridische analyse vormt de basis voor een plan van aanpak en de juiste maatregelen voor het behoud van kapitaal en bedrijfswaarde, inclusief arbeidsrelaties. Dit kan buiten de rechtbank om bereikt worden, of via een gerechtelijke bescherming en gerechtelijke reorganisatie.

Wanneer andere juridische disciplines betrokken zijn, stelt Astrea voor elk individueel geval een op maat gemaakt team van gespecialiseerde advocaten samen. De expertise van het team reikt van het assisteren bij onderhandelingen met banken tot het behandelen van vennootschappen of andere juridische kwesties.

Het insolventieteam heeft doorheen de jaren talloze internationale zaken behandeld en heeft daardoor een brede ervaring opgebouwd in alle aspecten van het internationale insolventierecht, zoals de Europese wetgeving en de UNCITRAL-instrumenten. Dankzij lidmaatschap aan internationale netwerken beschikt ons team over uitstekende persoonlijke contacten en correspondenten in het buitenland.

Onze diensten

  • Reorganisatie en continuïteit
  • Internationaal insolventierecht
  • Insolventie en geschillen